• Home Wat heb je nodig om met digital signage te beginnen
Wat heb je nodig om met digital signage te beginnen

Wat heb je nodig om met digital signage te beginnen

Wanneer je als winkelier overweegt om digital signage in te zetten, dan wil je vast weten wat je allemaal nodig hebt om hiermee te beginnen. Duidelijk is natuurlijk dat je een aantal beeldschermen nodig hebt.

Dit zijn immers de digitale seinen waarop je marketingboodschappen te zien zullen zijn. Hiermee ben je echter nog niet klaar. Er moet namelijk ook een manier zijn om de schermen aan elkaar te koppelen en hier een netwerk van te maken. Daarbij is een systeem vereist waarmee je de content naar het netwerk kunt uitzenden. In dit artikel sommen we alles op dat je nodig hebt om met digital signage te beginnen.

Hardware benodigdheden

displaysWat betreft de hardware benodigdheden zijn er niet veel onderdelen binnen een digital signage systeem. Aan het hart van het systeem staan natuurlijk de digitale schermen. Dit is wat het winkelende publiek te zien krijgt.

De beeldschermen moeten echter ook op een netwerk worden aangesloten. Je zal dus ook enkele kabels nodig hebben die de schermen met elkaar en met een computersysteem verbindt. De afbeeldingen en video’s die op de beeldschermen te zien zijn, moeten uiteraard ook worden uitgezonden.

Hierdoor zijn speciale computersystemen te koop. Het zijn zeer eenvoudig samengestelde systemen die voor zeer schappelijke prijzen te koop zijn. Alternatief kan je ook je eigen computer hiervoor gebruiken. Bekijk ook: https://thisplays2.com/digital-signage

Afbeeldingen en video’s produceren

Nu dat je het systeem volledig hebt opgezet door de verschillende hardwarecomponenten met elkaar te verbinden, kan je gebruikmaken van digital signage in je winkel. Het enige wat je nu nog nodig hebt is afbeeldingen en video’s die je op de schermen gaat tonen.

Als er al promotiemateriaal bestaat voor de producten die je verkoopt in de winkel, dan kan je beginnen om dit te gebruiken. Digital signage zal echter zoveel meer effectiever zijn wanneer je speciale afbeeldingen en video’s laat produceren die specifiek bedoeld zijn voor jouw winkel.

Je kunt dan bijvoorbeeld niet alleen de aandacht op een product vestigen, maar mensen ook laten weten waar zij deze producten precies in de winkel kunnen vinden. Overgaan tot een aankoop is dan nog maar een kleine stap om te nemen.