• Home Nederlandse lessen voor expats bij Masterclass Dutch in Rotterdam

Nederlandse lessen voor expats bij Masterclass Dutch in Rotterdam

hollandDe inwoners van Nederland staan erom bekend dat zij vrijwel allemaal gedegen Engels kunnen spreken. Wanneer je dan ook als expat in ons land woont, dan is het eigenlijk niet nodig om de taal te leren. Als je de Engelse taal goed beheerst dan kan je jezelf in het dagelijks leven prima redden.

Toch zijn er wel degelijk voordelen voor mensen die wel Nederlands kunnen spreken. Zo kan je bijvoorbeeld ook de gesprekken die je vrienden onderling hebben volgen. Daarbij zal het door iedereen zeker geapprecieerd worden wanneer je de moeite neemt om de taal van het land te leren. Hierdoor zal je sneller ingeburgerd raken en je waarschijnlijk ook eerder thuis voelen. Mocht je hier interesse in hebben, dan is het mogelijk om een cursus nederlands voor expats te volgen.

Voordelen Nederlands spreken dagelijks leven

Nederland is een multicultureel land waar veel mensen wonen met een verschillende afkomst. Wanneer je hier als expat woont zal je daarom vaak niet meteen als zodanig herkend worden. Het gevolg is dat je door de meeste mensen in eerste instantie in het Nederlands wordt aangesproken. Je moet hen dan duidelijk maken dat je de taal niet spreekt en dan zullen zij meestal net zo makkelijk de switch naar het Engels maken. Het is in het dagelijks leven echter toch wel handig wanneer je als expat ook kunt volgen waar die Nederlanders het steeds over hebben. Het volgen van enkele Nederlandse lessen is dan ook zeker aan te bevelen.

Leer Nederlanders beter begrijpen met de taal

Nederlanders zijn voor buitenstaanders best een eigenaardig volk. Vaak worden we door buitenlanders op veel punten verkeerd begrepen. Zo vinden Belgen en Duitsers ons vaak veel te direct en soms wordt het woord onbeschoft nog weleens voor ons gedrag gebruikt. Ons gedrag en mentaliteit zou echter beter te begrijpen zijn voor een expat als hij of zij ook Nederlands zou spreken. Met de taal krijg je een beter begrip van hoe de mensen in ons land denken. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat men heel vaak een sarcastische reactie geeft die meer als grappig dan serieus is bedoeld.

Meer bij: Masterclass Dutch – Learn Dutch in Rotterdam

Masterclass Dutch
Botersloot 9C
3011 HE Rotterdam
+31 10 753 2037