• Home Is uw bedrijf verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid?
Is uw bedrijf verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid?

Is uw bedrijf verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid?

Is jouw bedrijf een beetje goed verzekerd voor schades? Als ondernemer heb je de keuze om veel verschillende verzekeringen af te sluiten. Van een verzekering voor schade tot een verzekering voor je inkomen. De meest belangrijkste is toch wel de bedrijfsaansprakelijkheid verzekering.

bedrijfsaansprakelijkheidOm eerlijk te zijn kun je hier gewoon niet zonder als bedrijf. Maak jij tijdens je werkzaamheden op locatie bij een opdrachtgever een schade, dan is dit in de polis gedekt. Het gaat dus niet zozeer over adviezen die je geeft, maar gewoon fysieke schades. Of je nu ZZP’er bent of een groter bedrijf hebt met meerdere medewerkers, dit is een belangrijke verzekering om af te sluiten voor je bedrijf. Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren.

Schades die ontstaan bij een ander bedrijf (1 van je opdrachtgevers) kunnen behoorlijk hoog zijn, denk aan grote apparatuur en vergelijkbare zaken. Toch is het ook verstandig om zo’n verzekering af te sluiten als je alleen maar met particulieren werkt. Niet alleen bij bedrijven kun jij brokken maken tijdens je werk. In een woning is het natuurlijk ook goed mogelijk om schade te maken. Meubels waar vlekken op gemaakt worden of apparatuur dat het begeeft door toedoen van jouw bedrijf.

Als u een pand heeft waar opdrachtgevers regelmatig langs komen, dan is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook geen slecht idee. Dit heeft dan grotendeels met letselschade te maken. Heeft u bijvoorbeeld niet gestrooid tijdens de wintermaanden als het glad kan zijn? Dan zou iemand uit kunnen glijden op uw oprit en letsel oplopen. Omdat het op uw grond gebeurd kan uw bedrijf voor deze schade aansprakelijk gesteld worden. Dit zijn slechts voorbeelden, er kan van alles gebeuren. Vang dit soort zaken dan ook af in een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Laat u hier goed in adviseren door een professional!