• Home Investeren in goud?

Investeren in goud?

goudprijs grafiekDoor de jaren heen heeft de goudprijs een flinke stijging doorgemaakt. In 2012 was zo ongeveer de piek behaald. In de afgelopen tijd is de prijs weer flink ingezakt. Maar kijken we naar het grote plaatje (over een langere periode) dan is er nog steeds een flink stijgende lijn te zien.

Als iemand laten we zeggen 25 jaar geleden goud had gekocht en dat nu zou verkopen, dan zou er een flinke winst gerealiseerd zijn. Er zijn dus mensen die op een dergelijke situatie voor in de toekomst investeren en nu goud inkopen. Dat kan bij diverse handelaren, waar men het goud bijvoorbeeld als goudbaren kan inkopen. Zo heeft men enkel goud in handen en wordt er niet betaald voor bijvoorbeeld bijkomende kosten als het maken van een sieraad. De goudbaren zijn buitengewoon interessant om te kopen als investering. Meer daarover bij De Goudwaag, de eerlijkste goudinkoper van Den Haag en omstreken.

Goud inwisselen

Alhoewel er mensen zijn die goud aankopen als investering voor de toekomst, is er ook de andere kant. Er zijn ook mensen die nu juist in het bezit zijn van gouden sieraden, bijvoorbeeld een ketting of een armband en deze graag willen inwisselen voor contant geld. Bijvoorbeeld omdat ze geld nodig hebben om een rekening te betalen of de sieraden uit een erfenis hebben ontvangen en deze eerlijk over de erfgenamen willen verdelen.

Voor deze groep mensen zijn er de zogenaamde goud inkopers, zoals De Goudwaag Den Haag. Soms zijn dit juweliers die het als nevenactiviteit doen, maar er zijn ook bedrijven die zich in deze markt specialiseren. De sieraden worden gewogen en op basis van het karaat zal de hoeveelheid puur goud worden berekend. Op basis hiervan zal een bod worden gedaan, wat de consument in veel gevalle direct contant meekrijgt. Ook bieden deze bedrijven vaak de mogelijkheid om het geld te laten storten op de rekening, voor de mensen die niet graag met grotere bedragen contant geld over straat gaan.