• Home Hoe komt de ZZP’er aan goede opdrachten?
Hoe komt de ZZP’er aan goede opdrachten?

Hoe komt de ZZP’er aan goede opdrachten?

Een zelfstandige of een zzp’er, u heeft er vast wel eens van gehoord. Deze mensen zijn vaak ondernemer of verhuren zichzelf aan bedrijven. Maar hoe komt een zelfstandige aan opdrachten (werk). Het is natuurlijk belangrijk om hier aandacht aan te geven, waarom? Simpel. Een zelfstandige moet zelf opdrachten vinden, er is geen baas die gewoon het werk voor hem of haar voorbereid.

euroDe inschrijving bij een bemiddelaar kan zeker helpen. Er zijn bedrijven die contacten hebben met opdrachtgevers en als tussenpersoon mensen wegzetten bij bedrijven. De kans dat u als zelfstandige aan het werk kan op deze manier is een stuk groter. Zo blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 519 zzp’ers.

Als zelfstandige aan het werk gaan kan nog interessanter worden als u een bepaalde specialiteit bezit. Maar is als zelfstandige werken eigen wel hetzelfde als ondernemen? Hier is de laatste tijd wat discussie over bij het kabinet. Als u als ondernemer wordt aangemerkt door de belastingdienst, dan zijn er bepaalde voordelen voor u.

Zo betaald u minder belasting omdat u meer risico loopt. Steeds meer mensen die hun baan verliezen zetten hun werkzaamheden voort in zzp verband. Maar is dat hetzelfde als ondernemen? Een echte ondernemer heeft zelf klanten en doet geen werk wat het bedrijf dat klant is zelf ook levert (ja, dat is een beetje een ingewikkelde zin). Maar dat is in ieder geval onze mening. Wil je nog kosten besparen op je maandelijkse kosten voor je business? Een sim only abonnement voor jezelf kan veel schelen. Je kunt alle grote providers met elkaar vergelijken, zoals bijvoorbeeld sim only Tele2 waar je een onbeperkt internet abonnement afsluiten. Zo weet je precies hoeveel je iedere maand kwijt bent en sta je niet voor verrassingen, toch wel handig als ZZP’er.

administratie bijhoudenWerken als zelfstandige betekent ook dat u een eigen administratie bij moet houden. Zelf facturen moet sturen naar uw opdrachtgevers en dus ook te maken kunt krijgen met klanten die niet betalen. Hoe moet u daar mee omgaan? Een lastige kwestie. Als het namelijk een opdrachtgever is waar u vaker aan de slag kunt, wilt u geen stampij maken. Het inschakelen van een incassobureau is dan ook een goede optie. Deze bedrijven kunnen in opdracht van u de klant benaderen en ervoor zorgen dat de factuur betaald wordt.

Veel kleinere zelfstandige denken dat deze diensten enkel voor grotere bedrijven beschikbaar zijn, maar dit is dus zeker niet het geval. Ook de kleine zelfstandige heeft volgens de wet gewoon rechts op tijdige betaling van zijn of haar facturen. Schakel daarom een incasso in als u de rekening echt niet betaald krijgt.