• Home Auto kopen via marktplaats een goed idee of niet?
Auto kopen via marktplaats een goed idee of niet?

Auto kopen via marktplaats een goed idee of niet?

Een andere auto kopen kun je via een garage doen, maar sinds de komst van internet, en met name websites zoals marktplaats, kopen ook veel consumenten buiten een garage om een andere auto. Maar is het een goed idee om een auto te kopen via marktplaats?

auto velgenDoor een auto direct bij een particulier te kopen kun je de extra kosten van een garage en verkoper besparen. Dit kan dus zeker interessant zijn. Dat geld kun je dan ergens anders aan besteden. Echter bij een garage heb je vaak garantie en dat kan bij een 2e hands auto ook goed uitkomen. Wanneer de auto toch problemen geeft die bij de verkoop niet zichtbaar waren, dan kun je bij de garage nog verhaal gaan halen, maar bij een particulier wordt dat al lastiger.

Auto kopen

Wanneer je een auto koopt via marktplaats kun je wel een aantal zaken van tevoren uitzoeken. Online kun je namelijk op basis van het kenteken al belangrijke informatie over de auto achterhalen. Zo weet je of de geadverteerde specificatie kloppen met wat er officieel geregistreerd staat op het kenteken. Maar er is meer. Via het kenteken kun je er ook achter komen wanneer de auto opnieuw voor de APK moet en nog belangrijker, of de auto een schadeverleden heeft. Via de gratis check weet je alleen dat er schade is geweest, om er achter te komen wat de schade is en het schadebedrag, betaal je vaak een paar euro om een volledig rapport op te vragen. Bezoek Kentekencheck.nu voor meer informatie.

Wanneer je een auto via marktplaats gaat kopen is het dus verstandig om goed beslagen ten ijs te komen en voldoende informatie over de auto op te vragen.